News

Nov 9

Fintech-yritys Zevoy keräsi 3,8 miljoonan euron rahoituksen – Seuraavaksi suunta on 7 uuteen maahan: ”Tavoitteet ovat kovat ja siihen tarvitaan riittävästi ihmisiä”

”Rekrytointitahti on kova, mutta myös tavoitteet ovat kovat ja siihen tarvitaan riittävästi ihmisiä, että asiat voidaan tehdä hyvin”

Yritys julkaisi alle vuodessa perustamispäivästään ­yrityksille suunnatun kulujen hallintaratkaisun.

Viime kesänä perustettu Suomalainen fintech-yritys ja maksulaitos Zevoy on kerännyt yhteensä 3,8 miljoonan euron rahoituksen. Mukana on sekä yksityissijoittajia että pääomasijoittajia, esimerkiksi Maki ja Brightly Ventures.

”Meillä on nyt vahvat kumppanit, jotka ovat pohjoismaisia sijoittajia, ja sitä kautta he ovat myös vahvasti paikallisesti läsnä sillä alueella jossa me toimimme”, toteaa toimitusjohtaja Christoffer Rosqvist.

Zevoy on julkaissut alle vuodessa yhtiön perustamispäivästä yrityksille suunnatun kulujen hallintaratkaisun. Palvelu automatisoi yrityksien kuluihin liittyviä käytäntöjä yhdistämällä yritysten maksukortin, kuittien käsittelysovelluksen sekä kulujen hallintapalvelun yhteen saumattomaan ratkaisuun. Perustajilla on pitkä kokemus pankkialalta.Yhtiö työllistää nyt yli 20 henkilöä, ja on parhaillaan rekrytoimassa kymmentä uutta työntekijää. Tavoitteena on, että työntekijöiden määrä nousisi ensi vuoden alkupuoliskon aikana jo sataan. Zevoy aikoo silti pysytellä samassa talossa Espoon Keilarannassa, vaikka nykyinen toimistotila rakennuksessa jääkin pian pieneksi.

”Rekrytointitahti on kova, mutta myös tavoitteet ovat kovat ja siihen tarvitaan riittävästi ihmisiä, että asiat voidaan tehdä hyvin”, toteaa Rosqvist.

Softan kehittämisen puolella osaajia ei tällä hetkellä ole aina kovin helppoa löytää.Yhtiöllä on jo kymmeniä asiakkaita eri aloilta, esimerkiksi Eilakaisla, Asianajotoimisto Merilampi, Blok Enterprises, Inhouse Group, Auntie Solutions ja Suomen Asuntoneuvoja.
”Töitä on paljon, saa tehdä niin paljon kuin jaksaa ja vähän päälle, mutta meillä menee hyvin ja tunnelma on innostunut”, Rosqvist summaa.

Seitsemän uutta maata

Rahoituksen myötä Zevoyssa työn alla ovat uudet markkina-avaukset, joita työstetään loppuvuosi. Ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana markkinoille on tarkoitus jalkautua.

”Kohdemarkkinoina on yhteensä seitsemän eri maata, kaikki Pohjoismaat, Baltia sekä Puola”, Rosqvist listaa.
Miksi juuri nämä maat?

Menemme sellaisiin maihin, missä talous kasvaa ja yrityskortteihin liittyviä palveluita ei ole vielä kattavasti olemassa. Sen ohella näemme, että markkinoilla on meneillään murros. Meidän ei kannata kuitenkaan mennä esimerkiksi Englantiin kilpailemaan verisesti useamman toimijan kanssa.

Christoffer Rosqvist

Suomessa taas vakiintuneet pankkitoimijat ovat Zevoyn kilpailijoita yrityskorttien markkinoilla.

”Mutta moniko pk-yritys on saanut viime aikoina yhteydenoton siitä, miten heillä sujuu? Ja lisäksi, moniko on silti saanut hinnankorotuksen. Pk-yritykset ovat äärimmäisen alipalveltu kohderyhmä, jota me haluamme palvella mahdollisimman hyvin.”Kotimarkkinoilla Suomessa yhtiön tavoitteena on olla kannattava ensi vuoden aikana. Uudet markkinat on tarkoitus kääntää kannattavaksi aluksi 12 kuukaudessa, mutta myöhemmin nopeammassa tahdissa.

Asiakashankintaa uusilla markkinoilla täytyy hoitaa koronan vuoksi vielä paljon esimerkiksi videokokouksina. Uusien markkinoiden sotasuunnitelmaan kuuluu myös henkilökunta, joka työskentelee pääasiassa Suomesta käsin kohdemaiden omalla kielellä.
”Haluamme samalla onnistua täysin digitaalisessa laajentumisessa, ilman kalliita paikalliskonttoreiden perustamiskustannuksia.”
Zevoy arvioi kyseessä olevan Euroopassa ainakin 15–20 miljardin euron markkina.

”Yhä enemmän yritysten ostoja tehdään yrityskorttien kautta, oli se sitten Google-mainonnan, lisenssien tai työntekijöiden etätyöhankintoihin liittyviä maksuja.”

Alkuperäinen teksti: Laura Lähdevuori, Fintech-yritys Zevoy keräsi 3,8 miljoonan euron rahoituksen – Seuraavaksi suunta on 7 uuteen maahan: ”Tavoitteet ovat kovat ja siihen tarvitaan riittävästi ihmisiä”, Kauppalehti 6.9.2021.